Ga direct naar:Drukte op Wijkse kerstmarkt 2012

Wijk bij Duurstede, 16 december 2016. Het lijkt of de Wijkse kerstmarkt steeds drukker wordt bezocht. Van heinde en verre komen mensen op dit evenement af, getuige de grote hoeveelheid automobilisten die een parkeerplaats probeerden te vinden. Zelfs voor de fietsers was het niet eenvoudig een plek te vinden om het stalen ros te stallen.

Allerhande snuisterijen

Uiteraard waren er weer de nodige kramen met kerstfrutsels in de binnenstad. En de plaatselijke winkeliers hadden het ook druk. Vooral de spulletjes om het deze donkere dagen gezellig te maken vonden gretig aftrek. Kaarsjes, dennentakken, kerstmutsen maar ook lekkernijen zoals wafels, poffertjes, glühwein en warme chocolademelk vlogen over de toonbank. Het was ook een goede dag voor de plaatselijke horeca-uitbaters. Zo was het bij café restaurant de Engel goed toeven onder de warmtelampen en werd ook café 't Hoff druk bezocht. Hier verzorgde de formatie La Blusa een heerlijk muzikaal optreden tijdens deze extra Hoffmatinee, georganiseerd dor de Wijkse popmuziekvereniging.

Maar ook de levende kerststal, verzorgd door de Wijkse toneelvereniging Toverdo, verdient een eervolle vermelding. Sinds jaar en dag trotseren de acteurs de bittere kou op de kerstmarkt, samen met hun twee schapen. Het is de kers op de taart van een zeer geslaagde kerstmarkt.

Snelkoppelingen

blank.gif